EN TUR TIL MEXICO

TIP: Lav retten til aftensmad - dagen efter er der til en super lækker frokost!

 

Tid: 30 minutter

Hak løg og hvidløg, og svits i lidt olie i en stor stegegryde. Skær kyllingefileterne i mundrette stykker, og brun dem. Tilsæt krydderi.

Hak broccoliroden i en minihakker, og kom det i gryden. 

Hæld vandet fra bønnerne, og kom dem alle i gryden. Tilsæt flåede tomater og bouillonterningen.

Smag til med salsasauce, salt og peber. Tilsæt broccolibuketter, og lad retten simre, til broccolien er al dente – det vil sige stadig har lidt bid.

 

Ingredienser (4 personer): 

2 løg

4 fed hvidløg

Lidt olie til stegning

Ca. 500 g kyllingefilet

1/2 pose mexicansk krydderi, f.eks.

fajita-krydderi

1 broccoli, delt i rod og buketter

1 dåse chilibønner

1 dåse kidneybønner

1 dåse hvide bønner i tomatsauce (baked beans)

1 dåse hakkede flåede tomater

1 hønsebouillonterning

2 spsk. salsasauce

Salt og peber

Julles Tunmousse

Tid: 5 minutter

Hæld væden fra tun og majs, og bland med de andre ingredienser til moussen.

Moussen smager godt på rugbrød, du kan eventuelt riste brødet, så det knaser lidt, lægge et sprødt salatblad på rugbrødet, og så en god gang mousse. Hvis det skal være ekstra festligt, så kom persille på toppen.

Du kan altid spise lidt strimler af rød peberfrugt og agurke-stænger til som snack.

 

Ingredienser (1 person):

1 dåse tun i vand

1/2 dåse majs

2-4 dl græsk yoghurt

Lidt ketchup

2 tsk. paprika

Tilbehør

1 icebergsalatblad

1 skive rugbrød

1/2 peberfrugt, skåret i strimler

1/2 agurk, skåret i stænger

KRABBES KYLLINGESALAT MED PEANUTS OG DRESSING 

Tid: 15-20 minutter

Steg kyllingefileten. Krydr den godt med salt, peber og barbecuesauce. Lad den køle af, og skær den ud i mindre stykker.

Klip purløget fint, og hak hvidløgen fint. Rør sammen med cremefraiche, og krydr med salt og peber.

Bland kyllingebidderne med alt det grønne, og hæld dressing og peanuts over.

 

Ingredienser (1 portion):

1 kyllingefilet

1 god klat barbecuesauce

Blandet grønt, f.eks. hjertesalat,

peberfrugt og tomat

Salt og peber

2 spsk. dressing

3 spsk. peanuts

Dressing

2 1/2 dl cremefraiche

2 fed hvidløg

Lidt dild eller persille

Salt og peber

Kikærteboller

Tid: Regn med ca. 45 minutter i alt. De skal hæve i 15 minutter, og bage i 20 minutter.

Rør gær, vand, yoghurt, salt og honning sammen. Tilsæt æg, og rør igen. Hak spinaten fint, riv gulerødderne på den fine side af rivejernet og kom det også i blandingen. Bland begge mel typer med bagepulver, og kom det i dejen lidt efter lidt.

Lad dejen hæve 15 minutter. Dejen skal være klistret, og du kan ikke forme bollerne med hænderne. Brug i stedet to skeer. Sæt 8 klatter på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bollerne i ovnen ved 180 grader i 20 minutter.

 

Ingredienser (til 8 boller):

25 g gær

1 dl vand

1 dl yoghurt naturel

1 tsk. salt

1 spsk. honning

1 æg

25 g spinat

100 g gulerødder

1 tsk. bagepulver

250 g kikærtemel

250 g hvedemel

Mangler du mere inspiration, så få fat i de Rigtige Mænds kogebøger.

Dér finder du nemlig masser af herrego' mad til rigtige mænd!