Vil du også give dig i kast med at lave din egen gløgg ligesom Thomas?
Så er der her en opskrift, du kan bruge.

 

INGREDIENSER

Din gløgg-essens skal indeholde:

  • 10 stk. citron
  • 100 g. ingefær (skåret i skiver)
  • 5 stk. kanelstang
  • 10 stk. stjerneanis
  • 10 stk. nellike
  • 30 stk. kardemommekapsler
  • 30 stk. allehånde
  • 0.75 l. rørsukker
  • 1 l. ufiltreret æblemost

 

Bland 1 glas gløgg af:

  • 4 dl. lys rom
  • 5 dl. ufiltreret æblemost
  • 5 dl. gløgg essens

 

TILBEREDNING

  • Gløgg essens:
    Brug en tyndskræller (eller lignende redskab. Eller bare en kniv...) til at skære skallen af 5 af citronerne!

  • De andre fem citroner skærer du i skiver - tykkelsen bestemmer du selv.

  • Tag en gryde og prop både skiver og skaller i! tilsæt skiver af ingefær, kanel, vanilje, anis, nelliker, kardemomme, allehånde, rørsukker og ufiltreret æblemost.

  • Tænd for blusset (ikke fuld ild) og varm massen op, så sukkeret smelter. Derefter tager du det af blusset og lader det køle ned.

  • OBS: Det er en drøngod idé at lade krydderierne trække i siruppen så længe som muligt - minimum 10 dage. Holdbarheden på din gløggessens er 2-3 måneder, hvis du stiller den på køl. Hvis den begynder at se sjov ud eller lugte mærkeligt, har du nok ladet den stå for længe.....

  • Når gløggessensen har trukket læææænge skal massen igennem et filter, så du får filtreret den hvide gløggessens. Der skulle gerne være essens nok til 20 glas (det afhænger selvfølgelig af størrelsen på dine glas...)

  • Sådan blandet du 1 glas gløgg: Hæld gløggessens i en gryde (eller i en mikroovn, hvis du er doven) sammen med æblemost.

  • Når gløgg og most koger, hælder du det op i dit glas af valgfri størrelse. Tilføj så et godt skvæt rom til sidst - og husk at smage til. Så er der serveret! Tilføj eventuelt lidt 'müsli', hvis du er til sådan en klassisk anretning. Ellers kan en skive citron eller absolut ingenting også gøre det! SKÅL.

  • OBS: Hvis et enkelt glas eller to skal være alkoholfri, undlader du bare den lyse rom!