Vil du gerne have inspiration til, hvordan jeres kommune kan komme i gang med et Rigtige Mænd-forløb? Find link til filmen fra Sønderborg Kommunes rigtige mænd-forløb nedenunder på denne side.

Som kommune har I mulighed for at motivere jeres rigtige mænd til at komme i gang med en sundere livsstil, ligesom de Rigtige Mænd på tv – hvor sund mad ikke er tabu, men brændstof på motoren, og motion ikke er kedeligt, men sjovt i fællesskaber.

Her på www.rigtigemænd.dk får I gratis adgang til kosttips, træningsøvelser, tests, holdudfordringer og træningsprogrammer mm., som I kan tage udgangspunkt i.

Hvad kan I gøre?

Flere kommuner har allerede gennemført Rigtige Mænd-forløb med succes. Afhængigt af kommunens ressourcer kan der være flere måder at opstarte og understøtte initiativer på.

Eksempler på forløb:

  • Markedsføring målrettet at mænd kan tilmelde sig et forløb i kommunalt regi gennem kommunens kanaler, fx på Facebook.
  • At arrangere et opstarts-event/informationsdag, evt. i samarbejde med en lokal forening. Her kan interesserede mænd komme og høre mere, blive introduceret til det tilbud, I som kommune stiller til rådighed for målgruppen.
  • Forløb á fx 10 uger hvor mændene kan deltage i forskellige foreninger/foreningsaktiviteter. Kommunen står for planlægning og kontakt til de enkelte foreninger, men har ikke den udførende rolle. Brugerbetaling kan indgå, men overhold gerne en bagatelgrænse på ca. 130 kr. om måneden, så det er tilgængeligt for alle.
  • Et skræddersyet 12-ugers forløb med en sundhedskonsulent tilknyttet en gruppe af mænd.


Se eksempler på hvordan forskellige foreninger har lavet et Rigtige Mænd-hold HER

Se filmen om hvordan Sønderborg kommune laver succesfulde sundhedsforløb for rigtige mænd (varighed 20 min.)

VIGTIGT: Generelle rammer for forløb

Rigtige Mænd som brand inkl. logo, grafisk udtryk, billeder osv. må ikke bruges i forbindelse med markedsføring af forløb eller på nogen måde indgå i jeres tilbud.

Sjakkets anbefalinger til forløb for rigtige mænd

Vi anbefaler, at forenings-, virksomheds- eller kommunetilbuddet er noget, alle mænd kan betale sig fra. Derfor må mændenes egenbetaling gerne være på max 100-130 kr. pr. måned, som kan gå til udgifter til lokaler, faciliteter og tovholdere/trænere mm.

Vi anbefaler, at træningen foregår 1-2 gange pr. uge, så mændene kan holde snuden i sporet.
”Udfordringerne” fra hjemmesiden kan også anvendes som en sjov aktivitet i forbindelse med træningen.
Valg af aktivitet eller sportsgren kan med fordel være lidt varieret efter mændenes ønske.

Mændene kan også opfordres til at anvende et af træningsprogrammerne på www.rigtigemænd.dk udover fællestræningen for at gøre dem mere selvkørende undervejs.

KRAFTKARL-testen, som tester mændenes fysik, kan også tages som en del af tilbuddet. I praksis kan dette foregå ved at lave en ”starttest” for mændene og køre testen igen efter et par måneder. På den måde kan mændene blive motiveret af deres egen og de andre mænds udvikling.