Helt kort

Rigtige Mænd Sjakket var tidligere et digitalt træningsfællesskab for alle rigtige mænd i hele Danmark. På www.rigtigemænd.dk kunne man oprette en profil, blive en del af et hold og få træning, udfordringer og tips og inspiration til at leve lidt sundere. Projektet blev skudt i gang i 2017 og blev afrundet i sommeren 2018. Her på siden kan du se mere, om hvad projektet var tidligere.

Hvad kunne man på www.rigtigemænd.dk?

Her kunne brugerne finde holdkammerater, få træning og tjekliste, tage udfordringer, finde inspiration til mad, løbskalender og tage Kraftkarl-testen! Se i videoen, hvilke funktionaliteter der var.

Mændenes egne arrangementer

Rigtige Mænd Sjakket foregik ikke bare online - men også ude i virkeligheden! Masser af mænd og hold mødtes og udfordrede hinanden - og de rejste gerne langt for at deltage i hinandens arrangementer, der bød på alt fra O-løb og chilispisning til 4-kamp og floorball. Se et kort udpluk fra nogle af deres events her!

Rigtige Mænd Løbet

Rigtige Mænd Løbet var et fælles mål at gå efter for alle rigtige mænd i både 2017 og 2018. Se glimt fra løbet i 2018 her - eller læs mere på denne side.

Hvem stod bag?

Nordea-fonden støttede Rigtige Mænd Sjakket-projektet, som var et samarbejde mellem Dansk Firmaidrætsforbund, MakeitBee Production, DR og SDU. 

MakeitBee Production stod for drift af Rigtige Mænd Sjakket. Herudover co-producerede MakeitBee Rigtige Mænd tv-programmerne i samarbejde med DR.

Dansk Firmaidrætsforbund var projektejer og stod for afholdelse af Rigtige Mænd Løbet.

SDU stod for forskning i forbindelse med projektet.

Hvad var formålet?

Idéen med projektet var at skabe en ny aktiv bevægelse for en type mænd, som det ellers har vist sig svært at få aktiveret, når det gælder sund livsstil og motion - og som er særligt udsatte for at udvikle livsstilssygdomme i en tidlig alder.

Målet var at hjælpe mændene til at opdage, at sundhed kan være både sjovt, nemt og simpelt samt at skabe et socialt mandefællesskab, som inspirerede, forpligtede og fastholdt mændene. Her kunne de finde støtte hos hinanden til at komme i gang med motion, bedre kost og fastholde de nye sundere levevaner. På sigt var det målet at skabe varige holdningsændringer, forankre den indre motivation og forbedre mændenes sundhed fysisk, socialt og mentalt.

Rigtige Mænd Sjakket var det ”værktøj”, som skulle skabe den nye sunde mande-bevægelse, og som bestod af dels en digital platform, der fungerede som et nyt, virtuelt træningsfællesskab for mændene og dels et fælles mål at gå efter: Rigtige Mænd Løbet, som er blevet afviklet landsdækkende i forsommeren 2017 og 2018.