EN TUR TIL MEXICO
TIP: Lav retten til aftensmad - dagen efter er der til en super lækker frokost!
Tid: 30 minutter
Hak løg og hvidløg, og svits i lidt olie i en stor stegegryde. Skær kyllingefileterne i mundrette stykker, og brun dem. Tilsæt krydderi.
Hak broccoliroden i en minihakker, og kom det i gryden.
Hæld vandet fra bønnerne, og kom dem alle i gryden. Tilsæt flåede tomater og bouillonterningen.
Smag til med salsasauce, salt og peber. Tilsæt broccolibuketter, og lad retten simre, til broccolien er al dente – det vil sige stadig har lidt bid.
Ingredienser (4 personer):
2 løg
4 fed hvidløg
Lidt olie til stegning
Ca. 500 g kyllingefilet
1/2 pose mexicansk krydderi, f.eks.
fajita-krydderi
1 broccoli, delt i rod og buketter
1 dåse chilibønner
1 dåse kidneybønner
1 dåse hvide bønner i tomatsauce (baked beans)
1 dåse hakkede flåede tomater
1 hønsebouillonterning
2 spsk. salsasauce
Salt og peber
Julles Tunmousse
Tid: 5 minutter
Hæld væden fra tun og majs, og bland med de andre ingredienser til moussen.
Moussen smager godt på rugbrød, du kan eventuelt riste brødet, så det knaser lidt, lægge et sprødt salatblad på rugbrødet, og så en god gang mousse. Hvis det skal være ekstra festligt, så kom persille på toppen.
Du kan altid spise lidt strimler af rød peberfrugt og agurke-stænger til som snack.
Ingredienser (1 person):
1 dåse tun i vand
1/2 dåse majs
2-4 dl græsk yoghurt
Lidt ketchup
2 tsk. paprika
Tilbehør
1 icebergsalatblad
1 skive rugbrød
1/2 peberfrugt, skåret i strimler
1/2 agurk, skåret i stænger
KRABBES KYLLINGESALAT MED PEANUTS OG DRESSING
Tid: 15-20 minutter
Steg kyllingefileten. Krydr den godt med salt, peber og barbecuesauce. Lad den køle af, og skær den ud i mindre stykker.
Klip purløget fint, og hak hvidløgen fint. Rør sammen med cremefraiche, og krydr med salt og peber.
Bland kyllingebidderne med alt det grønne, og hæld dressing og peanuts over.
Ingredienser (1 portion):
1 kyllingefilet
1 god klat barbecuesauce
Blandet grønt, f.eks. hjertesalat,
peberfrugt og tomat
Salt og peber
2 spsk. dressing
3 spsk. peanuts
Dressing
2 1/2 dl cremefraiche
2 fed hvidløg
Lidt dild eller persille
Salt og peber
Kikærteboller
Tid: Regn med ca. 45 minutter i alt. De skal hæve i 15 minutter, og bage i 20 minutter.
Rør gær, vand, yoghurt, salt og honning sammen. Tilsæt æg, og rør igen. Hak spinaten fint, riv gulerødderne på den fine side af rivejernet og kom det også i blandingen. Bland begge mel typer med bagepulver, og kom det i dejen lidt efter lidt.
Lad dejen hæve 15 minutter. Dejen skal være klistret, og du kan ikke forme bollerne med hænderne. Brug i stedet to skeer. Sæt 8 klatter på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bollerne i ovnen ved 180 grader i 20 minutter.
Ingredienser (til 8 boller):
25 g gær
1 dl vand
1 dl yoghurt naturel
1 tsk. salt
1 spsk. honning
1 æg
25 g spinat
100 g gulerødder
1 tsk. bagepulver
250 g kikærtemel
250 g hvedemel
Mangler du mere inspiration, så få fat i de Rigtige Mænds kogebøger.
Dér finder du nemlig masser af herrego' mad til rigtige mænd!